Parlamentarul independent de Bihor anunță că „ mă opun vehement acțiunilor ostentative de sexualizare forțată a copiilor din grădinițele și școlile din România de către reprezentanți LGBT”- scrie portalul bihon.ro.

 

 

Reiterarea poziției anti-LGBT a deputatului bihorean are loc în contextul în care în România numeroase voci consideră o sfidare organizarea marșului LGBT pe 14 august în preajma Adormirii Maicii Domnului una dintre cele mai mari sărbători prăznuite de credincioşi.

Mihai Lasca anunță că modelul proiectului de lege pe care îl va promova va fi cel al premierului Ungariei Viktor Orban.

Legea care l-a determinat pe premierul Ungariei să spună că renunță la fondurile europene dacă acestea sunt condiționate de retragere Legii anti-LGBT a fost adoptată de Parlamentul de la Budapesta pe 15 iunie, în timpul așa-numitei „Pride Month” în care comunitățile LGBT din întreaga lume organizează manifestații de celebrare.

Legea din Ungaria interzice prezentarea unor subiecte ce țin de homosexualitate și transgenderism în școli și în reclame sau emisiuni TV. „Dragi români, Avem datoria morală să luptăm pentru dreptul nostru ca părinți și să nu acceptăm influențele toxice și periculoase ale fenomenului LGBT.

În calitate de deputat independent în Parlamentul României mă opun vehement acțiunilor ostentative de sexualizare forțată a copiilor din grădinițele și școlile din România de către reprezentanți LGBT. Toate aceste acțiuni toxice și periculoase nu ar fi posibile fără sprijinul neomarxiștilor USR-PLUS! Voi iniția un proiect de lege în acest sens similar cu cel al premierului Ungariei Viktor Orban privind respectarea drepturilor părinților de a-și educa copiii după valorile creștine”, anunță parlamentarul. Nu este primul demers parlamentar de acest fel pornit de la Oradea, Csomortányi István, preşedintele PPMT, a declarat în fața ziariștilor maghiari, că odată cu începutul noii sesiuni a Parlamentului României, în septembrie, formațiunea sa, cu sprijinul deputatului Zakarias Zoltan, ales pe listele UDMR, va iniția un proiect legislativ intitulat „pentru protecţia copiilor” similar cu cel din Ungaria.

În Ungaria, Viktor Orbán a anunțat că guvernul va organiza un referendum privind legea anti-LGBT. Criticat la Bruxelles, Viktor Orbán a rămas ferm pe poziție, susținând că este o chestiune ce ține de suveranitatea națională și că „birocrații de la Bruxelles nu au nicio treabă aici”.

sursa:https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/lgbt-deputatul-mihai-lasca-anunta-un-proiect-de-lege-similar-cu-cel-al-lui-viktor-orban-3784326/?fbclid=IwAR3XZiqGDquZFBLXNLV_mZAOOFLHf7S7OqY92XsZh38KJx7v2DPf33zk14A