PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAȚILOR

DEPUTAT LASCA MIHAI

 

Către

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 

Prin prezenta sesizare, vă solicit să verificați dacă în cadrul Spitalului Clinic Municipal dr. Gavril Curteanu din mun. Oradea în perioada decembrie 2020 – mai 2021 (și nu numai) s-a săvârșit infracțiunea de genocid, faptă prevăzută și pedepsită de art. 438 din Codul Penal. În acest sens, vă comunic linkul paginii mele de Facebook care conține un video înregistrat împreună cu numitul Cristian Cernat (fost brancardier în cadrul spitalului în cauză) în care acesta relatează procedurile medicale periculoase care au dus la moartea pacienților din secțiile A.T.I., în mod special referindu-se la utilizarea oxigenului industrial în locul celui medicinal, precum și administrarea acestuia la capacitate maximă de 15 litri/minut: https://fb.watch/9mnwmf0d1G/ .

De asemenea, având în vedere și știrea din data de 09.03.2021 de pe portalul Digi 24 (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/noi-marturii-asistenta-la-spitalul-din-sibiu-am-vazut-cum-se-omoara-oameni-prin-sedare-se-miza-mai-mult-pe-cei-fara-apartinatori-1464717) privind o asistentă din cadrul Spitalului Județean din Sibiu care dezvăluia procedurile medicale prin care oamenii erau omorâți în spitale, vă solicit, în cazul în care veți descoperi indicii temeinice, să extindeți cercetările și asupra altor spitale/unități de asistență medicală din țară.

Astfel, răspunsul dvs. la prezenta sesizare poate fi comunicat atât la email: mihai.lasca@cdep.ro, cât și la următoarea adresă: Birou Parlamentar deputat Lasca Mihai, str. Iuliu Maniu, nr. 34, ap. 2, mun. Oradea, jud. Bihor.

În continuare vă asigur de tot sprijinul meu,

 

Deputat LASCA MIHAI