Protestul a avut loc sâmbătă, 24 iulie în Piața Unirii din Oradea. Participanții la această acțiune au protestat împotriva vaccinarii obligatorii și a fenomenului LGBT, mult mediatizat de mass media și clasa politică în ultima perioadă. La protest a participat și deputatul independent Mihai Lasca.

Participanții și organizatorii subliniază că măsurile impuse de autorități pe criterii de vaccinăre sunt abuzive,  și privează populația de drepturi și libertăți.

Despre promovarea propagandei-LGBT în rândul minorilor deputatul independent Mihai Lasca a declarat:

„În calitate de deputat independent în Parlamentul României mă opun vehement acțiunilor ostentative de sexualizare forțată a copiilor din grădinițele și școlile din România de către reprezentanți LGBT. Toate aceste acțiuni toxice și periculoase nu ar fi posibile fără sprijinul neomarxistilor USR-PLUS!

Voi iniția un proiect de lege în acest sens similar cu cel al premierului Ungariei Viktor Orban privind respectarea drepturilor părinților de a-și educa copiii după valorile creștine.”

După demonstrație, mai mulți protestatari au mers la Cetatea Oradea, unde se desfășoară Festivalul Street Food. La acest eveniment doar cei care au fost vaccinați împotriva covid au fost lăsați în curtea cetățenii fiind CONDIȚIONAȚI  de dovada  certificatului de vaccinare sau teste negative privind COVID 19.

Este de neconceput ca într-o „țară democratică”, cetățenii care plătesc impozite și taxe, care respectă legea sunt astfel discriminați.

Cu toate acestea condițiile discriminatorii nu au fost expuse publicului la intrare, deși acest lucru ar fi fost obligatoriu.

Agenții de securitate au verificat și solicitat documentele de identitate cetățenilor cât și acte medicale confidentiale privind dovada vaccinării la intrarea în festival,  chiar dacă nu aveau dreptul să o facă.

Călin Câmpean

Deputatul Mihai Lasca a cerut organizatorului evenimentului Călin Câmpean  să prezinte care sunt legile care interzic accesul la eveniment a persoanelor sănătoase, respectiv a celor care nu au fost vaccinați împotriva COVID 19.

Vaccinarea anti-covid nu este obligatorie în România acum, astfel că nicio o persoană nu poate fi discriminată, potrivit Constituției României.

„Vreau să văd în ce temei nu mă lasă să intru atâta timp cât vaccinarea nu este obligatorie în momentul de faţă”-  a cerut Lasca.

Câmpean  a susținut că evenimentul a fost autorizat în condiţiile Ordinului 3.107 / 815 din 2021 emis de ministerele Culturii şi Sănătăţii, care impun aceste restricţii.Protestatarii i-au acuzat pe organizatori de discriminare şi abuz, fără a forţa însă intrarea la festival.

Lasca a solicitat sprijinul Poliţiei prin serviciul de urgență 112. Conform informațiilor noastre, persoanele care nu au fost admise la festival sâmbătă pentru că nu sunt vaccinate vor depune o plângere împotriva organizatorilor evenimentului. Vom reveni la detalii.

sursa: https://informatialibera.ro/manifestarea-impotriva-vaccinarilor-obligatorii-si-propaganda-lgbt-in-oradea-cetatenii-au-fost-sever-discriminati-la-festivalul-street-food-din-oradea/